Suomeksi · På svenska · In English

Lauri ja Lasse Reitzin säätiö

Rakennuttaja ja keräilijä Lauri Reitzin leski Maria Reitz perusti säätiön testamenttimääräyksellään vuonna 1971. Maria Reitz halusi säätiön perustamisella vaalia taiteesta ja antiikista kiinnostuneen miehensä asiantuntemuksella heidän yhteiseen kotiinsa keräämää taide- ja antiikkiesinekokoelmaa. Säätiön tarkoituksena on ylläpitää taidemuseota perheen entisessä kodissa Apollonkadulla sekä kartuttaa museon kokoelmia omaisuutensa tuotolla. Säätiöllä on lisäksi kansansivistystarkoitus, jota se toteuttaa pitämällä museota avoinna yleisölle ja ryhmille ilman pääsymaksua.

Halli

Säätiön hallitukseen tulee sääntöjen mukaan kuulua kolme jäsentä. Yhden hallituksen jäsenistä nimittää Suomen Taideakatemian säätiön hallituksen puheenjohtaja kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Yhden jäsenistä tulee omata lainopillista asiantuntemusta.

Säätiö on pyrkinyt hankinnoillaan täydentämään ja laajentamaan eri esine- ja taidekokoelmia lähtökohtanaan Lauri Reitzin keräämä kokonaisuus. Kokoelmia kartutetaan seuraamalla aktiivisesti huutokauppakamareiden ja taidekauppiaiden tarjontaa Suomessa ja Pohjoismaissa sekä tärkeimpiä kansainvälisiä taide- ja antiikkimarkkinoita.

Kustavilainen huone

Lukumääräisesti eniten säätiö on tehnyt hankintoja täydentämään antiikkihopean ja maalaustaiteen kokoelmia. Esimerkiksi yli 170 teosta käsittävä maalauskokoelma on tänä päivänä yli kolminkertainen säätiön perustamisvaiheen kokonaisuuteen verrattuna.

Asehuone